Vilken kondis har ditt mindset?

Löpning längs kusten i Båstad

Din mentala kondition är precis lika, om inte viktigare, än din fysiska kondition. Jag försöker alltid att träna min mental styrka under löprundorna för när det gäller att ta sig över mållinjen på ett marathon så är det inte benen utan mitt huvud och mindset som kommer avgöra huruvida jag lyckas eller inte. Och tro mig, det här gäller för nästan alla situationer i livet.

Så hur tränar man då sin mentala kondition?

Jag tränar tex aktivt på att hitta alternativa perspektiv och skapa ett mindset som ”ger” istället för att ”ta” energi. Det låter kanske löjligt men så fort tanken ”usch, vad jobbigt” dyker upp och jag gärna vill sänka tempot så tänker jag istället ”jobbigt, bra då pushar jag mina gränser och blir bättre”. Det är när du möter och överkommer hinder som du utvecklas!

När skulle du behöva träna lite mental styrka?

Published by

anniesw

Hej och välkommen! Jag heter Annie och är psykolog med ett stort intresse för träning och hälsa utifrån en psykologisk vinkel. För mig är det viktigt att göra psykologisk kunskap lättillgänglig och här på hemsidan skriver jag om hur du med hjälp av mentala tekniker kan utveckla ditt mindset för att både må och prestera bättre. När jag inte skriver om träning och hälsa så arbetar jag på Avonova företagshälsovård och möter dagligen chefer och medarbetare på flera Sveriges största företag och myndigheter. Fokus i mitt arbete ligger på stressrelaterade problem, chefshandledning och arbetsmiljö. Fritiden spenderar jag med mina älskade, tränar löpning, yoga, styrketräning och hoppning med min häst. Ja, det blir många helger med full aktivitet ute på tävlingar men jag älskar också en mysig hemmakväll i soffan. Hoppas jag kan inspirera och ge några tips, och om du inte hittar svaren du söker så tveka inte att fråga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s