Träna på semestern?

Nu är det snart midsommar och för många börjar semestern. Brukar du träna på semstern? Jag gör, vanligtvis tillsammans med min man och lilla V som följer med i löpvagnen. Det är dock inte helt ovanligt att vi på ett skämtsamt sätt får höra att vi är ”hälsofreaks” som inte ”slappnar av” på semestern.

…och då undrar jag alltid om inte de flesta ändå kan skriva under på följande…
•Jag vill njuta på semestern
•Jag mår inte toppen när jag frossar i alkohol och godsaker – och om jag gillar det så är den känslan ofta snabbt övergående
•Jag mår bättre både psykiskt och fysiskt när jag är aktiv och har en bra rutin med träning

Till vardags upplever många det stressigt och svårt att få till en balanserad livsstil MEN när det sen blir semester och vi faktiskt har tiden så väljer vi istället att skippa träningen, ibland äta och dricka på ett ohälsosamt sätt för “hallå, det är ju semester”.
Så är det inte lite ironiskt att vi vill njuta på semestern men gör precis allt som skapar motsatt effekt…

Det är inte helt lätt att få till träning på semestern eftersom vi utsätts för många lockelser, inte har våra vardagliga rutiner och ofta är på olika platser. Jag menar absolut inte det ska handla om att springa några marathon eller förbud mot att ta en glass utan snarare om att ha lite balans, få upp pulsen lite och äta det som får dig att må bra.

Känner du dig motiverad att träna denna semester så är mina bästa tips:
•Träna tidigt på dagen – då får du en bra start och rutin, dessutom har du sen hela dagen att njuta av utflykter, stranden mm.
•Välj en träningsform som går att göra var du än är, tex löpning, power walk, cykling, yoga och testa gärna någon träningsapp om du vill få guidning

Det finns en hel värld av tränings-appar och jag gillar själv Seven – 7 Minute Workout för att det finns ALLTID sju minuter och för att den är högintensiv; ger både styrka och puls. Det är viktigt att du hittar en app som passar just dig utifrån vad och hur du vill träna. Nedan länkar jag till några bra sammanställningar för att hitta den träningsapp som passar dig bäst:

Sporthälsahttps://www.sporthalsa.se/artiklar/5-bra-traningsappar-som-hjalper-dig-mot-malet-nu/
MåBrahttps://www.mabra.com/basta-apparna-for-for-dig-som-vill-trana-ute-i-sommar/
IFORMhttps://iform.se/traningsutrustning/5-populara-traningsappar

När jag har semester börjar dagen vanligtvis med löpning, ridning, yoga eller styrketräning innan det är dax för den härliga frukosten. Det ger mig en bra rutin och start på dagen!

Hur vill du att din semester ser ut?
Ska träning vara en del av den?

Published by

anniesw

Hej och välkommen! Jag heter Annie och är psykolog med ett stort intresse för träning och hälsa utifrån en psykologisk vinkel. För mig är det viktigt att göra psykologisk kunskap lättillgänglig och här på hemsidan skriver jag om hur du med hjälp av mentala tekniker kan utveckla ditt mindset för att både må och prestera bättre. När jag inte skriver om träning och hälsa så arbetar jag på Avonova företagshälsovård och möter dagligen chefer och medarbetare på flera Sveriges största företag och myndigheter. Fokus i mitt arbete ligger på stressrelaterade problem, chefshandledning och arbetsmiljö. Fritiden spenderar jag med mina älskade, tränar löpning, yoga, styrketräning och hoppning med min häst. Ja, det blir många helger med full aktivitet ute på tävlingar men jag älskar också en mysig hemmakväll i soffan. Hoppas jag kan inspirera och ge några tips, och om du inte hittar svaren du söker så tveka inte att fråga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s